top of page

3 trendy v dizajne na august 2017

Zatiaľ čo minimaizmus bol hitom poslednej doby, viacero dizajnérov sa začína preorientovávať na ďalšie detaily a funkcie v rozložení. Neobyčajné dizajnové vzory, ktoré začíname vidieť, sú novou alternatívou k štýlom, na ktoré sme boli zvyknutí.

Tu sú trendy v dizajne na mesiac august 2017:

Tenká typografia

Tenké písmo je späť! Tenký typ písma sa vrátil späť, keď sa Apple rozhodol pre super tenký, ľahký font pre svoj operačný systím iOS 7.

Dizajnéri sa vzopreli možnosti, ktorá bola trochu ťažká na čítanie a štýlu, ktorý bol v tej dobe trendom. V tom čase sa širšie a tučnejšie typy písma stali dominantným prvkom pre titulky webstránok.

Trend sa začal posúvať opačným smerom. Dnešné tenké typy písma sú o niečo tenšie ako tie, na ktoré sme zvyknutí, ale nie sú až také tenké ako to, ktoré zvolil Apple.

Toto sú niektoré z najlepších tenších typov písma:

Tenké písmo použite na všetky čapičky, aby ste vytvorili nápadný nadpis. Táto voľba častokrát funguje najlepšie vtedy, ak je nadpis tvorený len z niekoľkých slov, ako napríklad v prípade Luxury African Safaris. Je rovnako dôležité premýšľať o písme vo vzťahu k aktuálnym slová. Niektoré slová sa môžu ťažko čítať v tenkom písme.

Spárujte tenké písmo s tučnejším písmom na vytvorenie dôrazu, napríklad ako to spravilo WebDesignStudio.

Použite tenší typ písma vo farbe (na kontrastnom pozadí), aby ste pridali vizuálny dôraz, napríklad ako Leeds Golf Center.

Prepracované detaily

Trik na vytvorenie niečoho prepracovaného je spraviť to pre používateľov čo najjednoduchšie. To znamená, že to musí byť jednoduché na pochopenie a použitie.

Je skvelé, že pri detailoch môžeme do projektu pridať mnoho z osobnosti. Tieto prvky sa môžu prenášať cez médiá od webových prvkov, cez dizajn výrobkov až po tlačené prvky, takže všetko čo sa týka danej značky má rovnaký vizuál. (Je to výborný spôsob, ako vytvoriť súdržnosť značky.)

Skvelé príklady niektorých značiek:

Icon logos

Je to ikona alebo logo? Čiara medzi dvomi dizajnovými prvkami sa neustále prekrýva. Logá v ikonovom štýle sa začínajú objavovať všade.

bottom of page