top of page

Čo je to WordPress

WordPress je online, open source nástroj na tvorbu webových stránok napísaný v PHP. Ak nie si zrovna geek, tak v jednoduchosti ide pravdepodobne o najjednoduchší a najsilnejší blogový a webový systém pre správu obsahu (alebo CMS), ktorý dnes existuje.

Kto používa WordPress?

Mnoho známych blogov, hudobných stránok, spoločností vo Fortune 500 a celebrít používajú WordPress. Napríklad aj známe blogy ako Mashable a TechCrunch sú postavené na WordPresse.

Ak by ťa niekedy zaujímalo, kto používa WordPress, prejdi si Showcase na WordPresse a uvidíš, že budeš prekvapený, aké známe stránky a známi ľudia používajú WordPress pre svoje webové stránky.

Prečo začať používať WordPress?

Je zadarmo! Áno, je úplne zadarmo, takže môžeš začať bez obáv hneď teraz. Nepotrebuješ ovládať jazyky ako HTML, CSS, PHP či iné, jednoducho si vytvoríš web stránku a upravuješ ju len klikaním. Na výber vzhľadu stránky máš obrovské množstvo šablón, ktoré sú buď bezplatné alebo za ne jednorázovo zaplatíš. Redakčný systém si však musíš inštalovať a je potrebné, aby si mal k doméne a hostingu aj databázu.

Na čo ešte čakáš? Začni tvoriť svoju webstránku hneď teraz!

Zdroj: WordPress

bottom of page